Euthanasie


Afscheid nemen van uw geliefde huisdier is niet makkelijk. Vaak is hij of zij een maatje voor het  leven geweest en voelt het tegenstrijdig om het dier in te laten slapen. Wij zien het echter als een  voorrecht om dieren van hun pijn of ongemak te kunnen verlossen. Wanneer de tijd daar is zorgen  wij ervoor dat het dier op een zo rustig en vredig mogelijke wijze inslaapt.

Wij doen dit in twee fases. Eerst krijgt uw hond of kat een prik om diep te gaan slapen totdat hij of zij niks meer  meekrijgt van de omgeving. Dit is een narcoseprik, waardoor wij zouden kunnen starten met een  operatie zonder dat enige pijn wordt gevoeld. Vervolgens krijgt het dier de laatste injectie  waardoor het hart uiteindelijk zal stoppen met kloppen en het dier zal komen te overlijden.  

In overleg met u kan er een afspraak gemaakt worden voor een euthanasie aan huis. Doordat de  dierenarts naar u toe komt hoeft u uw dier dan niet mee te nemen naar de praktijk maar zal in de  eigen omgeving rustig kunnen inslapen.  

Na afloop is het aan u wat er vervolgens gebeurt met uw overleden huisdier. U kunt ervoor kiezen  om uw huisdier te laten cremeren (individueel zodat u de as terug kunt krijgen, of groepsgewijs), te begraven in de tuin of op de begraafplaats voor dieren, of af te laten voeren via de destructie.  Uiteraard staan wij klaar voor steun en advies.

Bremstraat 56


Bremstraat 56, 3742RJ


BAARNFacebook


U vind ons ook op


FacebookContact


Info@dierenkliniekbaarn.nl


Bellen is sneller!Phone


035-5422111


Ook voor Spoedgevallen!