Kitten
Als het kitten in huis komt is hij/zij ouder dan 8 weken en heeft nog geen inenting gehad. U kunt hem/haar dan laten controleren op gezondheid bij de dierenarts. Er wordt geluisterd naar het hart, of bij de kater de balletjes zijn ingedaald, of de oren en ogen schoon zijn, en of ze vrij zijn van uitwendige parasieten. Als het kitten 9 weken is, kan het ingeënt worden tegen kattenziekte en niesziekte. Deze inenting moet 3 weken later herhaald worden, 10 dagen na de tweede inenting is het kitten pas helemaal beschermd. Als het kitten mee naar het buitenland gaat, kan het vanaf 3 maanden ingeënt worden tegen rabiës (hondsdolheid), altijd 21 dagen vvor u de grens over gaat. Vraag van te voren om nadere informatie bij de dierenarts voor verdere informatie omtrent het land waar u heen gaat.
Ontworming
Het kitten dient al ontwormd te worden vanaf 6 weken, daarna met 8, 10 en 12 weken, daarna elke maand en vervolgens 4 x per jaar. Let op: als de kat metkinderen in aanraking komt is het van het grootste belang om goed te ontwormen.
Algemeen
Een kitten is er meestal al aan gewend om brokjes te eten. U mag dit eventueel nog aanvullen met wat blikvoer, maar het is alleen maar voor de smaak. Katten kunnen beter alleen op droogvoer, daar zit alles in wat ze nodig hebben. Voor kittens kunt u de hele dag brokjes laten staan, later is het beter de kat aan te leren 2 x per dag te eten. Dit in verband met medicijnen geven, zien wat ze gegeten hebben en als er nog een kat in huis is, de ander niet alles opeet. Kittens zijn meteen zindelijk. U moet ze natuurlijk wel wijzen waar de kattenbak staat!
Wanneer naar buiten
Als de kat binnen in huis volledig gewend is, mag hij onder begeleiding naar buiten.
Sterilisatie/castratie
zie het onderwerp medisch
Bremstraat 56
Bremstraat 56, 3742RJ
BAARN
U vind ons ook op
Contact
Info@dierenkliniekbaarn.nl
Bellen is sneller!
Phone
035-5422111
Ook voor Spoedgevallen!