Ongewenste Dekking

Een teef is ongeveer om de 6 maanden loops en gedurende 3 weken. Gedurende deze weken verliest ze bloederige afscheiding en is ze aantrekkelijk voor andere reuen. De meest vruchtbare periode is meestal tussen de 11e en 13e dag. Om een grote kans op dracht te hebben is het niet direct noodzakelijk dat de reu en de teef “gekoppeld” hebben gezeten. De koppeling duurt ongeveer 15-25 minuten. De duur van de dracht is bij honden 9 weken. Rond dag 28 is de dracht goed vast te stellen met een echo, en vanaf dag 45 is het mogelijk om een röntgenfoto te maken om het aantal jongen vast te stellen. Wij helpen graag in de begeleiding van de dracht en bevalling. Neem hiervoor contact op.

Indien de teef ongewenst gedekt is, dan zijn er een aantal opties:

– U kiest ervoor om het nestje geboren te laten worden (vergeet niet dat dit naast dat het leuk is, ook erg veel tijd, energie en kosten met zich meebrengt). 

– U kiest ervoor om de dracht af te breken. Dit kan met 2 injecties met 24 uur ertussen. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium, omdat anders de hond er meer last (klachten lijkend op een bevalling) van heeft. Het slagingspercentage van dit middel is 99%


Bremstraat 56

3742RJ Baarn

Website

www.dierenkliniekbaarn.nl

Phone

035-5422111